zondag 30 mei 2010

Voorjaarsmarkt Vrije School Michaël in Emmen


Gisteren ben ik met m'n beide dochters naar de voorjaarsmarkt van de Vrije School in Emmen geweest. Onderweg kregen we nog een paar spetters regen, maar in Emmen liet het weer ons niet in de steek. Voor de zekerheid hadden we toch maar gekozen voor een afdakje boven de kraam. Zo stonden we gezellig naast Hanja met haar prachtige zonnekindpoppen.

Met z'n drietjes hadden we al het wolvilt, sprookjesvilt, viltpakketjes, patroonbladen en dergelijke uitgestald. Ik had de afgelopen weken ook zelf weer harlekijnhangertjes van wolvilt gemaakt en nog een aantal flanellen lappenpoppen. Ik maak de lappenpoppen altijd helemaal met de hand en werk ook de afbinddraad netjes weg. Het is wel wat extra werk, maar het resultaat is zoveel mooier.

Ik had de viltvoorbeelden van Grethilde meegekregen om haar patroonbladen te ondersteunen. Tja, dat heb ik weer. Heb ik eindelijk een prins op het witte paard en ja hoor, wordt m'n prins iedere keer van het paard geblazen door de wind. De mooie voorbeelden werden iedere keer uitgebreid bewonderd.

De voorjaarsmarkt stond in het teken van de middeleeuwen. De Westerwolders uit Ter Apel zorgden voor een echte middeleeuwse sfeer. Helemaal top!
Angelique van atelier Keet was ook van de partij. Wat leuk om met haar kennis te maken. Angelique heeft me haar wilde zwijnen en frislingen die dag geleend als voorbeeld voor het patroon Wilde Zwijnen van Septemberspring.

Het werd een heerlijke en vooral een heel gezellige dag!

2 opmerkingen:

  1. Hallo, wat een leuk gezellig blog heb je !
    Je prins op het witte paard is erg mooi ;-)
    Groetjes Corina

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Leuk om te lezen dat mijn prins en de ridders zich zo goed thuis voelden op de 'middeleeuwse' voorjaarsmarkt. Als je het leuk vindt kun je mijn verhaal over de popjes (lijsjes) voor weeskinderen lezen op www.grethilde.nl

    BeantwoordenVerwijderen